VORMING OP MAAT

Wil je je team, leerkrachten, leden, animatoren of leiding creatief aan de slag zien? Een workshop beeldende technieken, kunstbeschouwing, grafische vormgeving, interieurstyling of -ontwerp, fotografie, animatiefilm, illustratie, handlettering, crea,...? Tine maakt met veel plezier een workshop op maat!

CREATIEF DENKEN

Creatief denken? Hoe integreer je dit nu in je lessen? Tine helpt je op weg en zorgt voor heel wat inspiratie, die zeker niet alleen voor de muzische vakken geldt. We stappen af van identieke opdrachten en taken en kijken hoe we aan de hand van kleine aanpassingen elke leerling een eigen parcours kunnen laten afleggen. 

PROCESGERICHT WERKEN

Muzisch bezig zijn gaat om het plezier, het creëren,... Het resultaat is niet zo (of zelfs helemaal niet) belangrijk! In deze workshop leer je hoe je als leerkracht je leerlingen, klein of groot, kunt laten samenwerken, spelen en fantaseren zonder aandacht voor het resultaat!

KUNST BESCHOUWEN MET KINDEREN

Hoe werk je met kinderen rond kunst? Hoe bespreek je samen met hen dat vreemde kunstwerk? Hoe pak je dat nu allemaal best aan? In deze sessie leer je dat je helemaal geen kunsthistoricus hoeft te zijn om met kunst aan de slag te gaan. We leren te werken met de 5 brillen van Parsons, we leren kijken naar kunst door de ogen van een kind en leren welke kunstwerken geschikt zijn om rond te werken. Samen verzinnen we een heleboel haalbare opdrachten geïnspireerd op de kunstwerken die we bekeken. Je gaat dus naar huis met een hoofd vol nieuwe frisse lesideeën! 

WIE BEN IK?

Leren over identiteit aan de hand van kunst. Leer je studenten zichzelf kennen op duizend creatieve manieren. Hoe leer je de leerlingen hun gevoelens te uiten? Tips and tricks om kinderen of tieners beeldende expressie bij te brengen en dieper in te gaan op wat leeft bij je leerlingen. 

CREATIEVE LESSENREEKS VOLWASSENEN

Op zoek naar een laagdrempelige creatieve lessenreeks voor volwassenen? Handlettering, moodboard maken, stempels maken, communie-of geboortekaartje ontwerpen, textiel of keramiek schilderen, zeefdrukken, upcycling,... Samen met Tine zoek je naar een geschikt aanbod voor je vereniging of organisatie. 

DRUKTECHNIEKEN VOOR IEDEREEN

Wat is een collograph, een monotype, linosnede, zeefdruk, gelliplate....? Leer het allemaal in een korte initiatie of ga dieper in op één van deze methodes. Hoe ga je aan de slag met druktechnieken zonder drukpers? Met goedkope en creatieve materialen leren printen? Linosnedes, sjablonen of monotypes leren maken en eenvoudig leren zeefdrukken? Het kan allemaal! 

MUZISCH MET EMOTIES

Hoe werk je in de klas rond emoties? Leerlingen hebben het niet altijd gemakkelijk en tonen niet altijd hoe ze zich voelen. Toch kunnen ook wij in de klas op heel wat creatieve manieren leren aan de leerlingen hoe ze met hun emoties kunnen omgaan. Als hier regelmatig tijd en aandacht aan wordt besteed, dan heeft dit niet alleen een positieve uitwerking voor elk kind persoonlijk, maar ook op het gedrag van het kind en de klasdynamiek. Via spel, beeld, dans, muziek, woord en drama gaan we aan de slag rond emoties. 

EXPERIMENTEREN MET GEWONE MATERIALEN

Er zijn zovééél technieken om beeldend mee aan de slag te gaan! Maar ken je ze allemaal wel of was je ze misschien een beetje vergeten? Laat je geheugen weer opfrissen en steek je handen uit de mouwen, want we gaan helemaal gek doen en allerlei magische, grappige en verrassende technieken uitproberen! En niet gevreesd, we gaan niet aan de slag met dure en exclusieve materialen! Alleen kosteloze en basis tekenmateriaal toegelaten. 

CREATIEF MET DE NATUUR

Beleef de natuur door de ogen van een kunstenaar. In deze workshop ga je actief en creatief aan de slag met de elementen van de natuur. ​Kom het zien, horen, voelen, ruiken, doen, … Wedden dat je met een rugzak sublieme ideeën naar je klas, jeugdbeweging of vereniging terugkeert?

Please reload