• Tine Delannoy

5 LEUKE FOTO CHALLENGES TEGEN DE VERVELING

De komende weken zal er vast wel zo'n momentje zijn waarop de verveling begint toe te slaan. Of waar er gewoon nood is aan wat afwisseling tussen de schooltaken door. Daarom vandaag, speciaal voor die momenten waarop je even echt niet meer weet wat te doen, deze 5 korte foto opdrachtjes.


CHALLENGE 1 - Overal gezichtjes!

Simpel, eenvoudig, maar o zo leuk om te doen! Neem wat wiebeloogjes en ga door het huis op zoek naar gezichtjes! Maak er leuke foto's van als herinnering, of laat ze gewoon hangen. Ik kan je verzekeren dat het elke keer weer een lach op je gezicht tovert.CHALLENGE 2 - Maak een fotozoektocht!

Hoe ga je te werk voor deze fotozoektocht? Eerst moet je mama of papa even aan de slag. Of nog leuker, spreek af met je broer of zus om een zoektocht te maken voor elkaar! Ga snel door het huis (of de klas) en maak foto's van details van meubels, voorwerpen,... Wil je het graag wat moeilijker maken? Neem dan bijvoorbeeld een foto van de inhoud van de keukenla, een stuk plint langs de deur, een lamp,... Probeer ook foto's uit verschillende perspectieven te nemen. Ga misschien eens op je buik liggen of sta op een stoel om je foto te nemen. Ben je klaar met de foto's nemen, dan is het tijd voor de zoektocht!


Ga nu op zoek naar de juiste plek waar de foto's zijn gemaakt. Maar dat is niet alles, want...en nu komt de grootste challenge...de foto moet een exacte kopie worden van het origineel. De foto moet dus echt vanuit hetzelfde standpunt en met dezelfde kadrering gemaakt worden.


Tip: Print de foto's uit, of nog beter (denk aan het milieu) is het als je kan werken met 2 toestellen. Dan kan je op 1 toestel kijken om op zoektocht te gaan en met het 2e toestel de foto trachten exact opnieuw te maken.CHALLENGE 3 - Monochroom stilleven!

Zoek in het huis of de klas naar allemaal spulletjes van dezelfde kleur en leg ze samen om er een foto van te maken. Denk hierbij aan de verschillende soorten composities die uitgelegd worden in het werkboek Inbeeld. Hieronder enkele mooie foto's genomen door de jonge kunstenares Sara Cwynar.CHALLENGE 4 - Maak een photobooth!

Je kent het wel van vroeger, een fotohokje waar je snel even je pasfoto's in kon laten maken. Of samen met je vrienden of lief op elkaar gedrukt in het hokje en lachen maar! Tegenwoordig is de photobooth weer helemaal terug van weggeweest. Op huwelijken of feestjes zie je dan ook weer vaak photobooth hokjes verschijnen. Maar misschien nog leuker dan het hokje, zijn de accessoires die erbij komen! Je hebt er enkel wat zwart papier, lange satéstokjes en wat lijm voor nodig. Daag elkaar uit om een heleboel verschillende accessoires te maken. Als iedereen die dag goed gewerkt heeft, maak er dan samen een te gek fotofeestje van! Benoem de fotograaf van de familie, zoek een leuke achtergrond en ga samen op de foto's met de leukste en gekste accessoires!


CHALLENGE 5 - Schrijf je naam met foto's!

Ga op zoek in (of rond) het huis of de klas naar de letters van je naam. Eerst lijkt dit wat moeilijk, maar geef niet meteen op. Voor deze opdracht is verbeelding erg belangrijk, hoe beter je gaat kijken, hoe meer letters je plots in je omgeving ziet verschijnen! Als dit toch wat te moeilijk is, kan je ook gewoon spulletjes gebruiken (zoals de onderste foto). Dit kan bijvoorbeeld de inhoud van de keukenla zijn, of wat er in je pennenzak zit, of....


Deze challenges thuis uitgetest en leuke resultaten? Deel ze dan hier bij de opmerkingen. Dankjewel!


Groetjes

Tine X

MIS GEEN BLOGPOST

Voer je e-mailadres in om een e-mail te ontvangen wanneer er een nieuwe post online staat.

Hey, ik ben Tine! Ik ben leerkracht beeld/ plastische opvoeding, auteur van InBeeld en mama van 2 tieners. Ook geef ik creatieve en kunsteducatieve workshops. Op deze blog vind je tips en ideetjes om creatief aan de slag te gaan met je leerlingen of kinderen. 

  • Pinterest
  • Instagram
  • LinkedIn - Black Circle
  • YouTube